Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Vandaag deel ik een heerlijk recept voor woknoedels met groenten en hoisinsaus. Dit makkelijke gerecht heb je zo op tafel staan en heeft een lekkere Aziatische smaak door de saus. De hoisinsaus geeft een volle umami smaak waardoor je er van wilt blijven eten. Een gerecht die je zeker vaker wilt maken!

Snel Wokgerecht met Veel Groenten

Soms heb ik zin in een noedelgerecht met een hartige en kruidige saus, maar heb ik eigenlijk ook niet zo veel zin om te koken. Of soms heb je gewoon niet zo veel tijd om te koken. Voor dat soort momenten is dit gerecht perfect. Het is lekker snel te maken en het zit boordevol groenten.

Deze woknoedels zijn in 20 minuten klaar. Dit komt omdat je de noedels maar kort hoeft te koken en het wokken van de groenten en noedels erg snel gaat.

Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Wil je dit gerecht nog sneller en makkelijker klaarmaken? Koop dan gewoon een zakje voorgesneden groenten. Zo hoef je alleen nog maar wat knoflook, gember en lente-ui te snijden en ben je zo klaar!

Dit is Hoisinsaus

In dit recept gebruik ik hoisinsaus als basis voor de woksaus. Het is een zoete saus die gemaakt is van sojabonen, rijstazijn, knoflook, rode pepers, suiker, zout en water (wikipedia) Vaak zitten er ook nog verschillende kruiden in waardoor het een lekkere kruidige smaak heeft.

Het woord hoisin is afgeleid van het Chinese woord voor zeevruchten, ook al zitten er geen zeevruchten in. Ook wordt het niet vaak gebruikt in combinatie met zeevruchten. In de Kantonese keuken wordt het vaak gebruikt als glaze voor vlees, toevoeging aan een wokgerecht of als dipsaus.

Tegenwoordig kan je hoisinsaus goed vinden in de supermarkt in een potje of flesje. Als je het niet in de supermarkt kan vinden, kun je altijd even langs een toko gaan.

Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Voeg Dit Ook Eens Toe Aan De Woknoedels

Het leuke van dit recept is dat je het erg makkelijk kan aanpassen aan wat jij lekker vindt of in huis hebt. Zo kun je natuurlijk nog andere of extra groente toevoegen zoals: broccoli, courgette, edamame, shiitake, sugar snaps of baby mais. Vooral de baby mais geeft een mooie afwisseling in kleur in het gerecht.

Maar het is ook erg lekker om wat vlees toe te voegen zoals wat kipfilet, biefstuk puntjes of varkensvlees. Je kunt bijvoorbeeld een bakje bami-nasivlees gebruiken om met gemak wat vlees toe te voegen.

Wil je toch iets extra’s toevoegen, maar het gerecht vegetarisch houden. Dan kun je altijd wat vegetarische wokstukjes toevoegen.

Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus maken

Om deze woknoedels te maken, breng als eerste een pan met ruim water aan de kook en kook 250g woknoedels gaar in 2 minuten. Als ze gaar zijn, giet de noedels af en spoel ze koud af onder kraan. Dit stopt het kookproces zodat de woknoedels niet te gaar worden. Laat ze daarna even uitlekken en roer er een scheutje olie doorheen.

Noedels koken voor Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Snijd ondertussen 2 schijfjes gember en 3 tenen knoflook fijn. Scheid ook het groene en witte deel van 3 lente-ui en snijd beide delen in ringetjes.

Snijd ook 1 wortel, 1 rode paprika en 150g witte kool julienne. Hak 100g cashewnoten in grove stukken voor de garnering.

Mix ook 4 el hoisinsaus met 1 el sojasaus in een kommetje om de woksaus te maken.

Ingrediënten voor Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Verhit nu een wok op hoog vuur met 1 el neutrale olie. Wok de lente-ui, knoflook en gember voor 30 seconden totdat dit lekker begint te ruiken.

Voeg de wortel en paprika toe en wok dit mee voor 1 minuut.

Wokken van ingrediënten voor Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Doe nu ook de witte kool in de pan en wok dit 1 minuut mee.

Trek de noedels een beetje uit elkaar en voeg toe aan de wok. Giet de saus er overheen en voeg ook de taugé toe. Wok alles 1 minuut terwijl je het goed doorschept.

Wokken van noedels voor Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Maak als laatste de noedels op smaak met 1 tl sesamolie en ¼ tl witte peper. Je kunt de noedels naar wens ook nog verder op smaak maken met wat zout.

Verdeel de woknoedels over 4 kommen en garneer naar smaak met het groene deel van de lente-ui en de gehakte cashewnoten.

Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Bewaartips

Deze woknoedels met groenten en hoisinsaus kunnen 3 dagen bewaard worden in de koelkast. Je kunt ze daarna gewoon weer opwarmen in de magnetron of je kunt ze weer even opbakken in een wok met een klein beetje olie.

Meer Noedel Recepten

Heb je dit recept geprobeerd? Laat een comment achter of klik op de sterren om een waardering te geven. Je kunt me ook volgen op Facebook, Instagram of Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Veel kookplezier!

Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Woknoedels met Groenten en Hoisinsaus

Deze woknoedels met groenten en hoisinsaus zijn makkelijk en snel te maken en toch erg lekker. Perfect voor een doordeweekse avond!
3,50 van 4 stemmen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 5 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g woknoedels
  • 2 schijfjes gember
  • 3 tenen knoflook
  • 3 lente-ui
  • 1 wortel
  • 1 rode paprika
  • 150 g witte kool
  • 125 g taugé
  • 4 el hoisin saus
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie (optioneel)
  • ¼ tl Witte peper (zie tip 2)
  • 100 g cashew noten
  • Zonnebloemolie
  • Zout

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Benodigdheden

Instructies
 

  • Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de woknoedels gaar in 2 minuten. Giet ze af en spoel ze koud af onder de kraan. Laat ze even uitlekken en roer er een scheutje olie doorheen.
  • Snijd de gember en knoflook fijn. Scheid het groene en witte deel van de lente-ui en snijd beide delen in ringetjes. Snijd de wortel, rode paprika en witte kool julienne. Hak de cashewnoten in grove stukken.
  • Mix de hoisinsaus en sojasaus in een kommetje om de saus te maken.
  • Verhit een wok op hoog vuur met 1 el olie. Voeg het witte deel van de lente-ui, de knoflook en gember toe en wok dit voor 30 seconden. Voeg ook de wortel en paprika toe en wok dit mee voor 1 minuut. Doe ook de witte kool in de pan en wok 1 minuut mee.
  • Trek de noedels een beetje uit elkaar en voeg toe aan de wok. Voeg ook de saus en de taugé toe en wok alles 1 minuut terwijl je het goed doorschept.
  • Maak de noedels op smaak met de sesamolie, witte peper en eventueel wat zout.
  • Serveer meteen en garneer naar smaak met het groene deel van de lente-ui en de cashew noten.

Tips

  1. Als je dit gerecht nog makkelijker wilt klaarmaken, koop dan een zakje voorgesneden groenten.
  2. Witte peper wordt veel gebruikt in de Chinese keuken voor zijn typerende smaak. Je kunt natuurlijk ook gewoon zwarte peper gebruiken.

Deze post kan affiliate links bevatten. Lees meer hierover in onze disclaimer.


Deel Dit Recept!


Maarten Klompmakers

Maarten vindt het heerlijk om de smaken uit de Aziatische keuken te ontdekken. Wat hij tegenkomt in deze ontdekkingsreis deelt hij in makkelijk te volgen en lekkere recepten met als doel deze keuken toegankelijker te maken in Nederland.

Meer Lekkere Recepten