Chinese Bami

Chinese Bami met Prei en Ham – Makkelijk Recept

Heb je zin in bami zoals je bij de Chinees kunt halen? Met dit recept voor Chinese bami met prei en ham is dit erg makkelijk thuis te maken. Je hebt geen moeilijke ingrediënten nodig en je kunt het zo maken zonder pakjes of zakjes.

Het Geheim Van Die Typische Smaak

Vaak als je een Chinese bami maakt kom je redelijk in de buurt van de bami die je bij de Chinees haalt. Maar toch smaakt die net niet hetzelfde. Dit komt omdat ze in Chinees-Indonesische restaurants vaak een zelfgemaakte kruidenolie gebruiken.

Gelukkig is deze kruidenolie erg makkelijk om zelf te maken. Giet hiervoor 250ml olie in een kleine pan en verwarm deze op middelmatig vuur. Snijd nu 1 rode ui, 5 tenen knoflook en een stuk gember in grove stukken. Laat dit in de olie garen totdat ze helemaal bruin zijn. Haal ze daarna er uit.

Laat de olie afkoelen en giet deze weer in een lege fles. Deze olie kun je dan weer gebruiken zoals normale zonnebloemolie, maar zal een hele lekkere kruidige smaak geven aan je gerechten.

Chinese Bami

Meer Groenten in de Bami

Deze Chinese bami is net zoals je hem gewend bent van de Chinees, maar daar zit niet heel veel groenten in. Je kunt bij dit recept heel makkelijk extra groenten toevoegen om er meer een volledige maaltijd van te maken.

Er zijn veel groenten die je kunt toevoegen. Het beste zijn groenten die je niet lang hoeft te bakken zoals:

  • Taugé
  • Paprika
  • Champignons
  • Chinese Kool
  • Spitskool
  • Wortel
  • Rode peper

Voeg dus eens de groenten toe die jij lekker vindt of die je nog in huis hebt!

Chinese Bami

Chinese Bami maken

Zet een pan met ruim water en een kippenbouillon blokje op hoog vuur en breng deze aan de kook. Kook 350g mie nestjes gaar in 8 minuten.

Giet deze daarna af en spoel deze koud af onder de kraan. Laat de mie uitlekken en doe daarna in een kom met een scheutje olie. Zo plakken de noedels niet aan elkaar.

Bami koken voor Chinese Bami

Was een kleine prei en snijd deze over de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in reepjes mooi fijn. Snipper ook een ui en snijd 2 tenen knoflook fijn. Breek 4 eieren in een kom en kluts ze los.

Ingrediënten voor Chinese Bami

Verwarm nu een wok op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Giet hier de eieren in en bak de eieren totdat ze net gestold zijn. Schep de eieren iedere keer rustig om als de onderkant gestold zodat je mooie grote stukken krijgt. Haal ze uit de pan en zet aan de kant.

Roerei bakken voor Chinese Bami

Verwarm de wok weer op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie en voeg de ui en knoflook toe. Wok deze 1 minuut.

Voeg dan ook de hamblokjes toe en wok deze 1 minuut mee.

Ui en prei bakken voor Chinese Bami

Voeg nu ook de prei toe en wok deze 1 minuut mee.

Doe de mie en roerei weer in de wok en roer alles goed door elkaar. Wok alles nog 2 minuten op hoog vuur.

Ham, bami en ei bakken voor Chinese Bami

Maak op smaak met wat zout en witte peper en serveer meteen. Erg lekker met wat kroepoek, sambal en satésaus.

Chinese Bami

Bewaartips

De Chinese mie kan 3 dagen bewaard worden in de koelkast. Je kunt deze weer opwarmen in de magnetron of even opbakken in een wok.

Vegetarische variant

Als je dit gerecht vegetarisch wilt maken, vervang dan de kippenbouillon door groentebouillon. De hamblokjes kun je weglaten of vervangen door een vegetarische variant. Je kunt dan ook meer eieren toevoegen als je wilt.

Meer Recepten zoals bij de Chinees

Heb je dit recept geprobeerd? Laat een comment achter of klik op de sterren om een waardering te geven. Je kunt me ook volgen op Facebook, Instagram of Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Veel kookplezier!

Chinese Bami

Chinese Bami met Prei en Ham – Makkelijk Recept

Chinese bami zoals je hem bij de Chinees haalt is niet moeilijk om te maken. Maak hem zelf makkelijk thuis met dit recept!
5 van 1 stem
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 5 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 350 g mie nestjes
  • 1 kippenbouillon blokje
  • 200 g hamblokjes (of luncheon of smac)
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 kleine prei
  • 4 eieren
  • Zout
  • Witte peper
  • Zonnebloemolie
  • Kroepoek (optioneel om te serveren)

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Benodigdheden

  • Wokpan
  • Kookpan

Instructies
 

  • Breng een pan met ruim water aan de kook en doe hier het kippenbouillonblokje in. Kook de mie nestjes gaar in 9 minuten. Giet af, spoel koud af en laat uitlekken. Doe daarna in een kom en roer er een scheutje olie door heen.
  • Was de prei, snijd deze over de lengte in kwarten en snijd de stukken in fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Breek de eieren in een kom en kluts ze los.
  • Verwarm een wok op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Bak hier de eieren in als roerei totdat ze gestold zijn, maar nog niet helemaal gaar. Roer niet te veel zodat je mooie grote stukken krijgt. Haal ze uit de pan en zet aan de kant.
  • Verwarm de wok weer op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg de ui en knoflook toe en wok deze 1 minuut.
  • Voeg de prei toe en wok deze 1 minuut mee. Voeg dan ook de hamblokjes toe en bak deze ook 1 minuut mee.
  • Doe de mie en roerei in de pan en roer alles goed door elkaar. Wok alles nog 2 minuten op hoog vuur.
  • Maak op smaak met wat zout en witte peper en serveer meteen met eventueel wat kroepoek.

Tips

  1. De bami is de volgende dag nog lekkerder. Dan heeft de mie wat tijd gehad om iets steviger te worden.

Deze post kan affiliate links bevatten. Lees meer hierover in onze disclaimer.


Deel Dit Recept!


Maarten Klompmakers

Maarten vindt het heerlijk om de smaken uit de Aziatische keuken te ontdekken. Wat hij tegenkomt in deze ontdekkingsreis deelt hij in makkelijk te volgen en lekkere recepten met als doel deze keuken toegankelijker te maken in Nederland.

Meer Lekkere Recepten