Hallo, ik ben Maarten Klompmakers en ik ben oprichter van Koken Met Maarten. Koken Met Maarten is een food blog uit Eindhoven gefocust op authentieke en originele Oost-Aziatische recepten. De recepten zijn makkelijk te maken met ingrediënten die goed te vinden zijn in Nederland. Op deze manier kunnen meer mensen de echte Oost-Aziatische keuken ontdekken.

Mijn Verhaal

Vroeger als klein jongetje lustte ik eigenlijk helemaal niets, vooral geen groenten. Toen ik op mezelf ging wonen, ontdekte ik dat eten niet bestond uit kapot gekookte groenten en dat het mogelijk was om eten zo te bereiden dat ik het wel lekker vond. Uiteindelijk ben ik zelfs flexitariër geworden waardoor voortaan mijn gerechten voornamelijk uit groenten bestonden. Toen ik mijn vriendin leerde kennen, heeft ze mij geïntroduceerd in de echte Aziatische keuken die zij in China heeft leren kennen. Deze smaken waren overheerlijk en wij zijn toen ook meteen veel meer verschillende Aziatische recepten gaan maken.

Mijn Doel

Helaas is voor veel mensen de Oost-Aziatisch keuken nog intimiderend met onduidelijke Engelse recepten en onbekende ingrediënten, maar dit valt best mee. Daarom probeer ik de echte Oost-Aziatische smaak te introduceren op een makkelijke manier, zodat meer mensen deze heerlijke keuken kunnen ontdekken en ook zelf gaan maken.