
10x Authentieke Chinese Recepten
Duik in de rijke smaken van de Chinese keuken met deze 10 authentieke recepten die je thuis kunt maken! Van de hartige dan dan noedels tot de beroemde kung pao kip, elk gerecht is een smaaksensatie op zich. Of je nu houdt van pittige hot pot, de geurige jian bing, of de klassieke gebakken rijst met ei, deze gerechten nemen je mee op een culinaire reis door China. Ontdek de kunst van het bereiden van heerlijke mantou, zha jiang mian, en nog veel meer. Laat je inspireren en ontdek deze authentieke Chinese recepten!

Gebakken rijst met ei is een klassieker uit de Kantonese keuken en al lange tijd nummer 1 op mijn website. Het gerecht combineert perfect gekookte rijst met roerei, sojasaus en groenten, en kan gemakkelijk worden aangepast met extra ingrediënten zoals kip, garnalen of tofu. Het is de ideale manier om restjes rijst om te toveren in een heerlijke maaltijd. Als je op zoek bent naar authentieke Chinese recepten, is dit er eentje die je moet proberen!
2. Mapo Tofu

Mapo tofu is een pittig en smaakvol gerecht uit de Sichuan-keuken, beroemd om zijn combinatie van zachte tofu en een krachtige saus van sichuan-peperkorrels en chili. Het gerecht heeft een unieke balans van pittigheid, zoutigheid en een vleugje umami, en wordt vaak geserveerd met rijst. Een ware smaaksensatie voor liefhebbers van de Sichuan-keuken!
3. Kung Pao Kip

Kung Pao kip is nog een iconisch gerecht uit de Sichuan-keuken. Dit gerecht heeft heerlijke gemarineerde kip met een zoete en hartige saus. De pittige pepers en verdovende Szechuan peperkorrels maken dit gerecht helemaal af.

Jjian Bing is een geweldige streetfood uit China. Deze klassieker is een dunne crêpe met een ei en toppings zoals zoete bonensaus, krokante crackers, sesamzaad en lente-ui. Een geweldige lunch of tussendoor om thuis uit te proberen.

Hot pot is heerlijk samen eten. Deze Chinese fondue is geweldige optie voor de feestdagen, maar kan eigenlijk altijd wel. In de hot pot pan kunnen vaak 2 soorten bouillon: een pittige en milde. Hierin kun van alles lekkers in garen. Super gezellig!

Stel je voor een knapperig en toch zacht broodje met kruidig en sappig buikspek. Dat is een Chinese hamburger oftewel rou jia mo. Maak het zelf eens klaar en je wilt het blijven eten. Deze streetfood uit de stad Xi’an is net een broodje pulled pork, maar dan beter!

Dan dan noedels is comfort food uit de straten van Sichuan. In dit gerecht worden heerlijke noedels gecombineerd met een romige, pittige saus, knapperige paksoi en overheerlijk varkensgehakt. Afgemaakt met wat pinda’s is dit een gerecht dat je zeker moet uitproberen!

Dan een noedelgerecht uit Peking, maar eigenlijk wordt het in heel China gegeten en zelfs in Korea en Japan. In dit gerecht worden chewy noedels gecombineerd met een heerlijke diepe en rijke saus en verschillende knapperige groentes. Super lekker!

Stel je voor een pannenkoek met flinterdunne, krokante laagjes gecombineerd met lente-ui en 5-spice. Deze kruidige lente-ui pannenkoeken zijn een heerlijke snack of bijgerecht bij elke maaltijd. Ik kan ze altijd wel eten!
10. Chili Olie

Wat is een Chinese maaltijd zonder chili olie? Met dit recept maak je makkelijk authentieke Chinese chili olie om bij elke maaltijd te serveren. De kruidige en pittige smaak is een perfecte topping en smaakmaker.
Deze post kan affiliate links bevatten. Lees meer hierover in onze disclaimer.
Deel Dit Recept!
Maarten Klompmakers
Maarten vindt het heerlijk om de smaken uit de Aziatische keuken te ontdekken. Wat hij tegenkomt in deze ontdekkingsreis deelt hij in makkelijk te volgen en lekkere recepten met als doel deze keuken toegankelijker te maken in Nederland.
0 Reacties