Koreaans Gebakken Courgette (Hobak Jeon)

Koreaans Gebakken Courgette (Hobak Jeon)

Deze Koreaanse gebakken courgette (Hobak Jeon) is een bijgerecht dat erg makkelijk te maken is. Dit populaire bijgerecht is te maken met slechts 4 ingrediënten: courgette, ei, bloem en zout.

In Korea wordt bij dit gerecht een Koreaanse courgette (Aehobak) gebruikt. Deze courgette heeft een dunne en zachtere schil en ook zachter vruchtvlees. Hij is echter lastig aan te komen in Nederland. Voor dit recept kan ook heel goed een normale courgette gebruikt worden.

Koreaans Gebakken Courgette (Hobak Jeon)

Wat is Jeon?

Jeon is een verzamelnaam voor gerechten waarbij de ingrediënten in een beslag worden gebakken in de pan. Deze gerechten kunnen geserveerd worden als voorgerecht, bijgerecht of als snack.

Er zijn over het algemeen twee soorten jeon. De eerste is een gerecht waarbij de ingrediënten in een dik beslag worden gebakken als een krokante pannenkoek. Dit gerecht kan met veel verschillende ingrediënten gemaakt worden, maar veel voorkomende ingrediënten zijn: lente-ui (pajeon), kimchi (kimchijeon), aardappel (gamjajeon) en oesters (guljeon).

De tweede soort is een gerecht waarbij het ingrediënt wordt gecoat met bloem en ei en gebakken in de pan. Hierbij blijft de vorm van het ingrediënt bewaard en creëert het beslag een zachte laag. Vaak wordt hiervoor garnalen (saewoojeon), courgette (hobak jeon) of aubergine (gajijeon) gebruikt.

Hobak Jeon maken

Deze Koreaanse gebakken courgette is erg makkelijk te maken. De courgette wordt door een beslag gehaald, gebakken en geserveerd met een dipsaus.

De dipsaus maak je door de sojasaus, rijstazijn, water en suiker te mixen in een kommetje totdat de suiker is opgelost. Als de suiker niet oplost, kun je deze even verwarmen in een pannetje of de magnetron.

Hobak Jeon dipsaus

Om de courgette te maken, beginnen we met deze in plakken van 0,5-1 cm dik te snijden. Leg deze dan op een bord of schaal en bestrooi deze met een beetje zout. Hierdoor worden ze gepekeld en zal het vocht er uit getrokken worden.

Courgette snijden
Courgette pekelen

Mix de bloem met ½ theelepel zout. Dep de courgette af met keukenpapier en haal deze door de bloem. Zorg er voor dat de courgette goed bedekt is en schud het overtollige bloem eraf.

Courgette in bloem
Courgette in ei

Verwarm nu een pan met een beetje olie op middelmatig vuur. Haal de courgette door een losgeklopt ei en bak ze aan beide kanten voor 1-2 minuten totdat deze lichtbruin zijn. Serveer ze meteen met de dipsaus.

Courgette bakken
Courgette bakken

Bewaartips

De gebakken courgette kunnen voor 3 dagen bewaard worden in een bakje in de koelkast. Je kunt ze dan het beste weer opbakken in een pan met een klein beetje olie. Zo worden ze weer een beetje krokant. Je kunt ze ook in de magnetron opwarmen, maar dan blijven ze zacht.

Andere Koreaanse Recepten

Probeer ook eens deze Koreaanse recepten:

Heb je dit recept geprobeerd? Laat een comment achter of klik op de sterren om een waardering te geven. Je kunt me ook volgen op Facebook, Instagram of Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Veel kookplezier!

Koreaans Gebakken Courgette (Hobak Jeon)

Koreaans Gebakken Courgette (Hobak Jeon)

Erg lekkere Koreaanse gebakken courgette (Hobak Jeon). Dit bijgerecht is makkelijk te maken en staat binnen 15 minuten op tafel.
Nog geen stemmen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Koreaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

Courgette

  • 1 courgette
  • 2 eieren
  • 30 g bloem
  • ½ theelepel zout (+extra voor pekelen)
  • Zonnebloemolie

Dipsaus

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel rijstazijn
  • 1 eetlepel water
  • 1 theelepel suiker

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Maak de dipsaus door de sojasaus, rijstazijn, water en suiker te mixen in een kommetje. Als de suiker niet oplost, kun je deze even verwarmen in een pannetje of de magnetron.
  • Snijd de courgette in plakken van 0,5-1 cm dik en leg deze op een schaal.
  • Strooi een beetje zout over de courgette en laat dit 5 minuten staan. Het vocht zal nu uit de courgette getrokken worden. Dep dit vocht er af met keukenpapier.
  • Doe de bloem en het zout in een kom en mix dit door elkaar. Klop het ei los in een andere kom.
  • Haal de courgette door de bloem en zorg er voor dat de courgette goed bedekt is. Schud het overtollige bloem er vanaf en haal deze nu ook door het ei heen.
  • Verwarm een pan met een beetje olie op middelmatig vuur. Bak de courgette aan beide kanten voor ongeveer 1-2 minuten totdat deze lichtbruin zijn.
  • Serveer de Hobak Jeon met de dipsaus.

Deze post kan affiliate links bevatten. Lees meer hierover in onze disclaimer.


Deel Dit Recept!


Maarten Klompmakers

Maarten vindt het heerlijk om de smaken uit de Aziatische keuken te ontdekken. Wat hij tegenkomt in deze ontdekkingsreis deelt hij in makkelijk te volgen en lekkere recepten met als doel deze keuken toegankelijker te maken in Nederland.

Meer Lekkere Recepten