Breng een pan met ruim water aan de kook en doe hier het kippenbouillonblokje in. Kook de mie nestjes gaar in 9 minuten. Giet af, spoel koud af en laat uitlekken. Doe daarna in een kom en roer er een scheutje olie door heen.
Was de prei, snijd deze over de lengte in kwarten en snijd de stukken in fijn. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Breek de eieren in een kom en kluts ze los.
Verwarm een wok op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Bak hier de eieren in als roerei totdat ze gestold zijn, maar nog niet helemaal gaar. Roer niet te veel zodat je mooie grote stukken krijgt. Haal ze uit de pan en zet aan de kant.
Verwarm de wok weer op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Voeg de ui en knoflook toe en wok deze 1 minuut.
Voeg de prei toe en wok deze 1 minuut mee. Voeg dan ook de hamblokjes toe en bak deze ook 1 minuut mee.
Doe de mie en roerei in de pan en roer alles goed door elkaar. Wok alles nog 2 minuten op hoog vuur.
Maak op smaak met wat zout en witte peper en serveer meteen met eventueel wat kroepoek.
Tips
De bami is de volgende dag nog lekkerder. Dan heeft de mie wat tijd gehad om iets steviger te worden.