
Tomaat met Ei Stir Fry
Een tomaat met ei stir fry is een erg makkelijk gerecht met de heerlijke combinatie deze twee ingrediënten. Dit gerecht is makkelijk, snel en je hebt maar een paar ingrediënten nodig die je waarschijnlijk al in huis hebt. Serveer dit gerecht met rijst en je hebt mooi maaltijd die je als avondeten kan eten, maar ook als lunch of ontbijt.
Echte Comfort Food voor Doordeweeks
Dit gerecht combineert heerlijke sappige tomaat met zachte, romige eieren en een zoete en hartige saus. Deze stir fry in combinatie met een kom rijst maakt dit gerecht echte comfort food.
Daarnaast is dit gerecht zo simpel dat je het ook een geweldig recept is voor doordeweeks. De ingrediënten heb je vast allemaal in huis en dit gerecht heb je op tafel staan in 15 minuten. Daarnaast heb je ook maar 1 pan nodig, dus je hoeft ook weinig op te ruimen.

Ook al is het recept makkelijk en snel, zit het toch vol met smaak. De combinatie van ei en tomaat is een match made in heaven. Dit maakt het gerecht erg lekker.
Tips voor de Beste Tomaat met Ei Stir Fry
In een simpel gerecht gaat het vaak om de kleine details. Het is daarom belangrijk om deze details goed te krijgen. Met deze 4 tips kun jij de beste tomaat met ei stir fry maken.
- Mooie rijpe tomaten. Een groot deel van de smaak en zoetheid van het gerecht komt van de tomaten. Het is daarom belangrijk om goede rijpe tomaten te gebruiken. Zo krijg je een lekker smaakvol gerecht.
- Bereid je ingrediënten voor. Om een goede stir fry te maken, wil je al je ingrediënten voorbereid hebben. Omdat je alles bereid op hoog vuur, heb je geen tijd om tussendoor je voorbereidingen te doen.
- Bak de eieren apart.De eieren worden van tevoren apart gebakken totdat ze net gestold zijn. Op deze manier blijven de eieren lekker zacht en krijg je mooie stukken ei in je stir-fry.
- Verhouding tomaat met ei. De beste verhouding tussen ei en tomaat is 1:1. Je wilt dus ongeveer evenveel ei als tomaat hebben.

Tomaat met Ei Stir Fry maken
Het klaarmaken van deze tomaat met ei stir fry is erg makkelijk en je hebt er zelfs maar 1 pan voor nodig. Het is belangrijk om eerst de saus en alle ingrediënten voor te bereiden en daarna alles in een keer klaar te maken.
Ingrediënten en saus voorbereiden
Begin met het maken van de saus door 100ml water, 2 eetlepels ketchup, 2 theelepels sojasaus, ½ theelepel suiker, ¼ theelepel zout en 1/8 theelepel witte peper in een kommetje te mengen totdat alles is opgelost. Proef de saus even en pas zo nodig aan.
Bereid de rest van de ingrediënten voor door elke tomaat in 8 partjes te snijden. Scheid ook het groene en witte gedeelte van de lente-ui en snijd beide delen in ringetjes. Breek als laatste de eieren in een kommetje en klop ze los.

Wokken
Verwarm nu een wok op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Giet hier de eieren in en bak de eieren totdat ze net gestold zijn. Schep de eieren iedere keer rustig om als de onderkant gestold zodat je mooie grote stukken krijgt. Haal ze uit de pan en zet aan de kant.

Verwarm de wok weer op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Bak het witte deel van de lente-ui kort aan en voeg daarna de tomaten toe. Bak dit 1-2 minuut mee totdat de tomaten net iets zachter zijn geworden.

Voeg de saus en de eieren toe en roer alles even goed door. Laat de tomaten 1-2 minuten koken totdat ze mooi gaar zijn en de saus is ingedikt. Je kunt de saus nog iets verder in laten koken als je deze dikker wilt of de tomaten zachter wilt.

Maak als laatste de stir fry op smaak met sesamolie en strooi het groene deel van de lente-ui er overheen. Serveer meteen met rijst.

Bewaartips
De restjes van deze tomaat met ei stir fry kunnen 3 dagen in de koelkast bewaard worden. Opwarmen kun je gewoon in de magnetron doen.
Meer Recepten met Ei en Tomaat
Heb je dit recept geprobeerd? Laat een comment achter of klik op de sterren om een waardering te geven. Je kunt me ook volgen op Facebook, Instagram of Pinterest of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Veel kookplezier!

Tomaat met Ei Stir Fry
Ingrediënten
- 250 g tomaat
- 4 eieren
- 1 lente-ui
- 1 theelepel sesamolie
- 2 eetlepels zonnebloemolie
Saus
- 100 ml water
- 2 eetlepels ketchup
- 2 theelepels sojasaus
- ½ theelepel suiker
- ¼ theelepel zout
- ⅛ theelepel witte peper
1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml
Instructies
- Maak de saus door het water, ketchup, sojasaus, suiker, zout en witte peper te mengen in een kommetje totdat alles in opgelost. Proef de saus en pas eventueel aan.
- Snijd elke tomaat in 8 partjes. Scheid het groene en witte gedeelte van de lente-ui en snijd beide delen in ringetjes. Breek de eieren in een kommetje en klop ze goed los.
- Verwarm een wok op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Bak hier de eieren in als roerei totdat ze gestold zijn, maar nog niet helemaal gaar. Roer niet te veel zodat je mooie grote stukken krijgt. Haal ze uit de pan en zet aan de kant.
- Verwarm de wok weer op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Bak het witte deel van de lente-ui kort aan. Voeg dan de tomaten toe en bak deze 1-2 minuut mee.
- Voeg de saus en de eieren toe en roer alles even goed door. Laat de tomaten 1-2 minuten koken totdat ze gaar zijn en de saus is ingedikt.
- Maak de tomaat met ei stir fry op smaak met de sesamolie en strooi er als laatste het groene deel van de lente-ui overheen. Serveer meteen met rijst.
Tips
- Als je wilt, kun je de tomaten van tevoren ontvellen. Snijd hiervoor een kruisje in het vel, kook ze 1 minuut en leg ze meteen in een kom met ijskoud water. Het vel kun je er dan zo vanaf trekken.
Deze post kan affiliate links bevatten. Lees meer hierover in onze disclaimer.
Deel Dit Recept!
Maarten Klompmakers
Maarten vindt het heerlijk om de smaken uit de Aziatische keuken te ontdekken. Wat hij tegenkomt in deze ontdekkingsreis deelt hij in makkelijk te volgen en lekkere recepten met als doel deze keuken toegankelijker te maken in Nederland.
Lekker, dat ga ik ook nog eens proberen te maken.
Als je het hebt gemaakt, ben ik benieuwd wat je er van vond!