Maak de saus door het water, ketchup, sojasaus, suiker, zout en witte peper te mengen in een kommetje totdat alles in opgelost. Proef de saus en pas eventueel aan.
Snijd elke tomaat in 8 partjes. Scheid het groene en witte gedeelte van de lente-ui en snijd beide delen in ringetjes. Breek de eieren in een kommetje en klop ze goed los.
Verwarm een wok op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Bak hier de eieren in als roerei totdat ze gestold zijn, maar nog niet helemaal gaar. Roer niet te veel zodat je mooie grote stukken krijgt. Haal ze uit de pan en zet aan de kant.
Verwarm de wok weer op hoog vuur met 1 eetlepel zonnebloemolie. Bak het witte deel van de lente-ui kort aan. Voeg dan de tomaten toe en bak deze 1-2 minuut mee.
Voeg de saus en de eieren toe en roer alles even goed door. Laat de tomaten 1-2 minuten koken totdat ze gaar zijn en de saus is ingedikt.
Maak de Chinees roerei met tomaat op smaak met de sesamolie en strooi er als laatste het groene deel van de lente-ui overheen. Serveer meteen met rijst.
Tips
Als je wilt, kun je de tomaten van tevoren ontvellen. Snijd hiervoor een kruisje in het vel, kook ze 1 minuut en leg ze meteen in een kom met ijskoud water. Het vel kun je er dan zo vanaf trekken.