250mlolie(een neutrale olie zoals zonnebloemolie, pindaolie, sojaolie, avocado-olie)
40grode chilipeper vlokken(liefst Chinese rode peper of gochugaru)
2steranijs
1kaneelstokje
1laurierblad
2theelepelsSzechuan peperkorrels
1eetlepelgeroosterd sesamzaadoptioneel
½theelepelzout
1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml
Voorkom dat uw scherm donker wordt
Instructies
Doe de olie in een steelpan samen met de steranijs, het kaneelstokje, laurierblad en Szechuan peperkorrels.
Verwarm de olie tot 110-120°C en laat de specerijen minstens 30 minuten tot 1 uur koken in de olie om de smaken in de olie te laten trekken. Zorg er voor dat de ingrediënten rustig bubbelen en niet te snel bruin worden. Als dit het geval is, draai het vuur wat lager of haal ze eruit.
Als je hele gedroogde pepers gebruikt, gooi deze in de blender en maal ze fijn. Het hoeft geen poeder te zijn. Pas op dat je de gemalen pepers niet inademt!
Zet nu een grote hitte-bestendige schaal klaar en doe hier de rode chilipeper vlokken, sesamzaad en zout in. Roer het even door zodat alles goed gemengd is.
Giet de olie door een ijzeren zeef in de schaal met de chilivlokken. Het zal nu gaan schuimen en sissen. Roer de olie door zodat de chilivlokken en olie goed gemengd worden.
Laat de olie afkoelen en giet het in een schone glazen pot.