Ga terug
Zalm Teriyaki

Zalm teriyaki

Verrukkelijk Zalm Teriyaki met een authentieke Japanse teriyakisaus die perfect is voor een doordeweekse maaltijd of om lekker uit te pakken.
5 van 1 stem
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 2 zalmfilets met huid (170g per stuk)
  • Zout
  • Zwarte peper
  • ½ eetlepel olie
  • 1 eetlepel sake

Teriyaki saus

  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels mirin
  • 1 eetlepel sake

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Meng de ingrediënten van de teriyaki saus in een kommetje. Proef de saus even en voeg eventueel wat suiker toe.
  • Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm aan beide kanten lichtelijk met zout en peper en wrijf dit in de zalm.
  • Verhit een koekenpan met ½ eetlepel olie op middelmatig vuur. Leg de zalmfilets op de huid in de pan en druk ze aan voor 30 seconden zodat ze mooi recht blijven. Bak de huid in 2-3 minuten goudbruin.
  • Draai de zalmfilet om en bak voor nog 2 minuten. Draai de zalmfilet weer terug op de huid en voeg 1 eetlepel sake toe. Leg de deksel op de pan en laat de zalm 30 seconden tot 1 minuut stomen.
  • Haal de deksel van de pan en voeg de teriyaki saus toe. Gebruik een lepel om de saus over de zalm heen te scheppen. Als de saus ingedikt is tot 2 eetlepels, draai het vuur uit. De saus zal door de hitte nog verder indikken.
  • Serveer de zalm meteen en schep nog wat extra teriyaki saus er overheen.

Tips

  • De zalmfilets zullen opkrullen als je ze in de pan legt. Druk ze daarom aan, zodat ze mooi recht blijven.