Meng de ingrediënten van de teriyaki saus in een kommetje. Proef de saus even en voeg eventueel wat suiker toe.
Dep de zalmfilets droog met keukenpapier. Bestrooi de zalm aan beide kanten lichtelijk met zout en peper en wrijf dit in de zalm.
Verhit een koekenpan met ½ eetlepel olie op middelmatig vuur. Leg de zalmfilets op de huid in de pan en druk ze aan voor 30 seconden zodat ze mooi recht blijven. Bak de huid in 2-3 minuten goudbruin.
Draai de zalmfilet om en bak voor nog 2 minuten. Draai de zalmfilet weer terug op de huid en voeg 1 eetlepel sake toe. Leg de deksel op de pan en laat de zalm 30 seconden tot 1 minuut stomen.
Haal de deksel van de pan en voeg de teriyaki saus toe. Gebruik een lepel om de saus over de zalm heen te scheppen. Als de saus ingedikt is tot 2 eetlepels, draai het vuur uit. De saus zal door de hitte nog verder indikken.
Serveer de zalm meteen en schep nog wat extra teriyaki saus er overheen.
Tips
De zalmfilets zullen opkrullen als je ze in de pan legt. Druk ze daarom aan, zodat ze mooi recht blijven.