Maak de saus door de donkere sojasaus, oestersaus, mirin, bruine suiker, sriracha en water in een kommetje te mengen. Blijf roeren om de suiker goed op te laten lossen.
Kook de verse noedels 1 minuut totdat ze los van elkaar komen. Als je gedroogde noedels hebt, kook ze volgens de verpakking. Spoel ze af totdat ze koud zijn, laat ze even uitlekken en meng er de sesamolie doorheen zodat ze niet aan elkaar plakken.
Snijd de speklapjes in reepjes. Snijd ook de ui, wortel en kool in dunne reepjes en de shiitake in plakjes. Snijd de bovenste 5 cm van de lente-ui in dunne ringetjes voor garnering en de rest van de lente-ui in stukken van 5 cm.
Verhit een wok op hoog vuur met zonnebloemolie en bak de stukjes spek krokant. Haal ze uit de pan en laat ze even uitlekken.
Verhit de wok weer op hoog vuur. Als de wok heet is, doe de ui, lente-ui en wortel in de pan en bak deze totdat de ui glazig is en de wortel zacht. Voeg dan ook de shiitake, witte kool en spek toe. Bak deze nog een minuut mee.
Voeg de noedels en saus toe en bak alles nog 1 minuut terwijl je alles goed doorroert. Maak eventueel nog op smaak met zout en peper.
Serveer meteen met de extra lente-ui.