Ga terug
+ servings
Teriyaki saus

Teriyaki Saus – Authentiek Japans Recept

Heerlijke zoete en hartige teriyaki saus. Leer in dit recept hoe je deze saus makkelijk zelf maakt met slechts 4 ingrediënten.
4 van 1 stem
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Saus
Keuken Japans
Porties 200 ml

Ingrediënten
  

  • 100 ml sojasaus
  • 100 ml sake (zie tip 1)
  • 100 ml mirin (zie tip 2)
  • 35 g suiker (verhoog tot 50g voor een zoetere saus)

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Benodigdheden

  • 200ml pot
  • Sauspan
  • Weegschaal
  • Maatbeker

Instructies
 

  • Doe alle ingrediënten in een sauspan.
  • Breng de saus op middelmatig vuur aan de kook. Blijf roeren totdat alle suiker is opgelost.
  • Laat de saus nog 10 minuten wat inkoken terwijl je deze af en toe doorroert.
  • Zet het vuur uit en laat de saus wat afkoelen. Giet daarna in een steriele fles of pot. De saus zal nog wat verder indikken als deze afkoelt.

Tips

  1. Als je geen sake hebt, vervang deze door:
    • 100ml droge sherry,
    • 100ml Chinese rijstwijn, of
    • 100ml water
  2. Als je geen mirin hebt, kun je deze vervangen door:
    • 50ml sake + 50ml water + 3 eetlepels suiker, of
    • 100ml water + 3 eetlepels suiker