Teriyaki Saus – Authentiek Japans Recept
Heerlijke zoete en hartige teriyaki saus. Leer in dit recept hoe je deze saus makkelijk zelf maakt met slechts 4 ingrediënten.
Voorbereiding 5 minuten min
Bereiding 10 minuten min
Totaal 15 minuten min
1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml
Voorkom dat uw scherm donker wordt
Doe alle ingrediënten in een sauspan.
Breng de saus op middelmatig vuur aan de kook. Blijf roeren totdat alle suiker is opgelost.
Laat de saus nog 10 minuten wat inkoken terwijl je deze af en toe doorroert.
Zet het vuur uit en laat de saus wat afkoelen. Giet daarna in een steriele fles of pot. De saus zal nog wat verder indikken als deze afkoelt.
- Als je geen sake hebt, vervang deze door:
- 100ml droge sherry,
- 100ml Chinese rijstwijn, of
- 100ml water
- Als je geen mirin hebt, kun je deze vervangen door:
- 50ml sake + 50ml water + 3 eetlepels suiker, of
- 100ml water + 3 eetlepels suiker