Leg de kip in een grote pan en vul deze met het water. Kneus het citroengras met de stamper van een vijzel of een breed mes. Voeg de djeroek poeroetblaadjes, citroengras en zout toe en breng het water aan de kook op hoog vuur. Laat de kip in 30 minuten rustig gaar koken. Als er wat schuim ontstaat, schep dit er af met een schuimspaan.
Snijd de sjalotten, knoflook, gember en kurkuma fijn. Doe de kemirinoten in een vijzel en stamp deze fijn. Voeg dan de sjalotten, knoflook, gember, kurkuma en korianderpoeder toe en maal dit tot een fijne boemboe.
Verwarm een kleine koekenpan op middel vuur met een eetlepel olie. Bak de boemboe 3-5 totdat deze begint te kleuren.
Voeg de boemboe en de bouillonblokjes toe aan de bouillon en roer dit goed door.
Als de kip gaar is, haal deze uit de bouillon en laat deze afkoelen. Verwijder ook de djeroek poeroetblaadjes en citroengras. Bewaar de bouillon. Verwijder de botten en vel van de kip en trek het vlees in hapklare stukken.
Breng de bouillon nog verder op smaak met wat zout en peper.
Toppings voorbereiden
Schil de aardappelen en snijd in plakjes. Kook de aardappelen in 5 minuten gaar.
Wel de glasnoedels 4 minuten in heet water, giet af en spoel koud af. Kook de eieren zacht in 6 minuten, laat schrikken en pel ze.
Snijd de witte kool in reepjes en kook deze gaar in 5 minuten gaar. Giet af en zet aan de kant.
Serveren
Om te serveren, leg wat kip op een bord, samen met wat glasnoedels, plakjes aardappel, witte kool en een gehalveerd eitje. Giet hier de bouillon overheen en garneer met wat selderij en gebakken uitjes.
Tips
Als je een dubbel recept maakt, kun je ook een hele kip gebruiken.