Miso Aubergine uit de Wok
Heerlijk zachte aubergine met een miso smaak die hartig en vol umami zit. Dit gerecht is makkelijk te maken in maar 15 minuten.
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 5 minuten min
Totaal 13 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
- 1 aubergine
- 1 lente-ui
- 2,5 cm gember
- 1 theelepel sesamolie
- 2 theelepels witte miso
- 1 eetlepel sake
- 1 eetlepel mirin
- 1 theelepel sojasaus
- 1 eetlepel zonnebloemolie
1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml
Snijd de aubergine in blokjes. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en rasp de gember. Mix de miso, sake, mirin, sojasaus en gember in een kommetje.
Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelmatig vuur. Bak hier de aubergine in voor 3-4 minuten totdat deze mooi bruin is.
Zet het vuur laag en giet de saus over de aubergine. Deze zal snel indikken. Roer de saus door de aubergine en zet het vuur uit als de saus is ingedikt. De miso kan anders snel verbranden.
Giet de sesamolie over de aubergine en serveer meteen met de lente-ui.
- Experimenteer eens met verschillende soorten miso. Deze kunnen veel verschillende smaken opleveren. Een rode miso heeft bijvoorbeeld een notige en rokerige smaak.