Mix de Shoaxing wijn, water, maizena en zout in een kommetje. Leg hier de kipblokjes in en roer totdat het water is opgenomen. Laat dit 20 minuten staan.
Na 20 minuten voeg 1 theelepel olie toe en roer dit er doorheen.
Ingrediënten en saus voorbereiden
Snijd het witte en lichtgroene deel van de lente-ui in stukken van 2 cm. Het groene gedeelte kan je gebruiken voor garnering. Snijd ook de paprika in stukken van 2 cm.
Snijd de knoflook en gember fijn. Snijd de gedroogde pepers over de helft doormidden en verwijder de zaadlijsten.
In een kommetje mix de sojasaus, donkere sojasaus, azijn, suiker, water en maizena totdat de suiker is opgelost en er geen klontjes van de maizena meer inzitten.
Wokken
Verhit een wok op hoog vuur en voeg 2 eetlepels olie toe. Bak de kip 1-2 minuten op elke kant totdat deze lichtbruin is geworden en bijna gaar. Haal de stukjes uit de pan om later weer toe te voegen.
Verhit de wok weer op hoog vuur en voeg 1 eetlepel olie toe. Voeg de gedroogde pepers en de Szechuan peperkorrels toe en bak deze 30 seconden totdat ze lekker beginnen te ruiken.
Voeg nu de knoflook, gember, lente-ui en paprika toe en bak deze 1-2 minuten mee.
Voeg de kip weer toe aan de pan, roer de saus nog een keer door en giet deze ook in de pan. Laat de saus in 1-2 minuten indikken.
Roer de pinda’s door de kung pao kip en serveer meteen.
Tips
De gedroogde pepers en Szechuan peperkorrels worden niet gegeten en zijn er voor om het gerecht op smaak te maken.
Als je geen Szechuan peperkorrels hebt, laat deze weg en gebruik slechts 2 gedroogde pepers.
Als je geen Szechuan peperkorrels en gedroogde pepers hebt, gebruik dan ¼ theelepel chilivlokken.
Chinkiang azijn kan je vervangen door rijstazijn of witte azijn.
De Shoaxing wijn kan je vervangen door een droge sherry of weglaten.