Was de aardappels grondig zodat al het zand en vuil er af is. Snij grotere aardappels in kleinere stukken zodat alle aardappels ongeveer 2 cm groot zijn.
Verwarm een koekenpan met wat olie op middelmatig vuur. Bak hierin de aardappels voor ongeveer 5 minuten totdat ze mooi bruin zijn gebakken.
Zet nu het vuur wat lager en voeg het water, sojasaus en honing toe. Breng dit aan de kook en laat dit 15-20 minuten doorkoken. Let de laatste 5 minuten op dat de saus niet te ver inkookt en verbrandt.
Na 15-20 minuten zal de saus bijna helemaal ingekookt zijn en de aardappels gaar zijn. Je kunt testen of de aardappels gaar zijn als een satéprikker er zonder weerstand in en uit gaat.
Zet het vuur uit en voeg de sesamolie toe. Strooi ook het sesamzaad er overheen en serveer meteen.
Tips
Laat de saus niet te lang inkoken. De suiker in de honing kan dan verbranden en dan wordt de saus bitter.