Ga terug
–+ servings
Kimchi Stoofpot

Kimchi Stoofpot (Kimchi Jjigae)

Heerlijke kimchi stoofpot. Deze pittige stoofpot met kimchi, buikspek en tofu is lekker pittig en vol met smaak. Makkelijk om zelf te maken.
5 van 2 stemmen
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Koreaans
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 300 g kimchi
  • 60 ml kimchi vocht
  • 150 g speklappen
  • 200 g tofu
  • 2 lente-ui
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels gochugaru
  • 2 theelepels gochujang
  • 400 ml bouillon (kip, rund of groente)
  • 1 theelepel sesamolie

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Snijd de kimchi in grove stukken, de speklappen in reepjes, de tofu in plakken en de lente-ui in ringetjes. Snijd de ui in dunne reepjes en de knoflook fijn.
  • Verwarm een pan op middelmatig tot hoog vuur met wat olie. Doe het spek en ui in de pan en bak alles totdat het spek een beetje bruin is geworden en de ui zacht. Voeg dan de kimchi en knoflook toe en bak dit nog 2 minuten mee.
  • Voeg de bouillon, kimchi vocht, gochugaru en gochujang toe en roer alles goed door. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten met een deksel op de pan rustig doorkoken.
  • Leg de plakken tofu op de stoofpot, leg de deksel terug op de pan en laat nog 10 minuten rustig doorkoken.
  • Giet als laatste de sesamolie over de stoofpot en strooi de lente-ui er overheen. Proef de kimchi stoofpot en maak op smaak met meer gochujang en gochugaru en eventueel wat zout en peper. Als de stoofpot te zuur is, kun je wat suiker toevoegen. Serveer meteen met wat rijst.

Tips

  • De smaak van de kimchi is bepalend voor het gerecht. Pas hier dus ook de kruiden op aan.
  • In plaats van bouillon kun je ook water toevoegen. De stoofpot zal dan iets lichter worden.
  • Vervang het buikspek ook eens door ingeblikte tonijn. Voeg deze dan aan het einde toe.
  • De gochugaru kun je vervangen door chili flakes. Gebruik dan 0,5-1 theelepel.
  • Als je de kimchi stoofpot iets minder pittig wilt maken, gebruik dan 1 theelepel gochugaru en 1 theelepel gochujang.