Japanse Krabsalade (Kani salade)
Een lekkere Japanse krabsalade met een knapperige groente en romige dressing. Deze frisse salade kun je op zichzelf eten of naast de sushi.
Voorbereiding 10 minuten min
Bereiding 5 minuten min
Totaal 15 minuten min
1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml
Voorkom dat uw scherm donker wordt
Trek de surimi met je handen of een vork uit elkaar in dunne reepjes. Giet de mais af, spoel deze af onder de kraan en laat ze uitlekken.
Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd beide helften in erg fijne reepjes. Snijd ook de wortel in erg fijne reepjes.
Doe de surimi, mais, komkommer en wortel in een kom en meng dit goed door elkaar.
Maak de dressing door de mayonaise, sojasaus, mirin, citroensap en citroenrasp in een kommetje te mengen. Proef de saus en pas zo nodig aan.
Giet de dressing over de salade en schep deze even door. Strooi het sesamzaad er overheen en serveer meteen.
- Als je de kani salade van tevoren wilt bereiden, houd de salade en de dressing apart totdat je de salade gaat serveren.
- Als je geen Japanse mayonaise hebt, kun je dit gewoon vervangen door gewone mayonaise.