Ga terug
+ servings
Krab Salade

Japanse Krabsalade (Kani salade)

Een lekkere Japanse krabsalade met een knapperige groente en romige dressing. Deze frisse salade kun je op zichzelf eten of naast de sushi.
5 van 3 stemmen
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 5 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Salade
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 200 g surimi
  • 0,5 komkommer
  • 100 g wortel
  • 80 g mais
  • 4 eetlepels Japanse mayonaise
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ theelepel mirin
  • 2 theelepels citroensap
  • Citroenrasp (van een halve citroen)
  • 1 eetlepel sesamzaad

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Trek de surimi met je handen of een vork uit elkaar in dunne reepjes. Giet de mais af, spoel deze af onder de kraan en laat ze uitlekken.
  • Snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snijd beide helften in erg fijne reepjes. Snijd ook de wortel in erg fijne reepjes.
  • Doe de surimi, mais, komkommer en wortel in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Maak de dressing door de mayonaise, sojasaus, mirin, citroensap en citroenrasp in een kommetje te mengen. Proef de saus en pas zo nodig aan.
  • Giet de dressing over de salade en schep deze even door. Strooi het sesamzaad er overheen en serveer meteen.

Tips

  • Als je de kani salade van tevoren wilt bereiden, houd de salade en de dressing apart totdat je de salade gaat serveren.
  • Als je geen Japanse mayonaise hebt, kun je dit gewoon vervangen door gewone mayonaise.