Breng een pan met het water en bouillon op hoog vuur aan de kook. Als de bouillon kookt, draai het vuur naar laag en voeg de rijst toe. Laat de rijst 25 minuten koken met de deksel schuin op de pan terwijl je deze af en toe door roert.
Als de 25 minuten bijna om zijn, kun je de andere ingrediënten gaan bereiden. Snijd nu de gember in dunne plakjes en snijd deze plakjes weer in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in ringetjes.
Roer de rijstepap nu 1-2 minuten goed door met een garde. Dit zorgt er voor dat de rijstkorrels uit elkaar vallen en de rijstepap sneller klaar is. Voeg de gember toe en laat de rijstepap daarna nog 15 minuten doorkoken. Roer nu wat vaker, omdat de rijstepap sneller aan de bodem kan plakken.
Als de rijstepap de gewenste dikte heeft, proef de rijstepap even en voeg zo nodig nog een snufje zout toe.
Serveer de rijstepap met de lente-ui en jouw toppings naar keuze.