Ga terug
Chinese Rijstepap

Hartige Chinese Rijstepap (Congee)

Een populair ontbijt in China is congee. Deze Chinese rijstepap is makkelijk zelf te maken en je kunt zelf kiezen welke toppings je wilt.
5 van 1 stem
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 40 minuten
Totaal 41 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Chinees
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 100 g pandan rijst
  • 1 L water
  • ½ theelepel kippenbouillonpoeder (of groentebouillon)
  • ½ theelepel zout
  • 1 lente-ui
  • 2 cm gember
  • Verse koriander
  • Jouw gekozen toppings (zie post)

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Breng een pan met het water en bouillon op hoog vuur aan de kook. Als de bouillon kookt, draai het vuur naar laag en voeg de rijst toe. Laat de rijst 25 minuten koken met de deksel schuin op de pan terwijl je deze af en toe door roert.
  • Als de 25 minuten bijna om zijn, kun je de andere ingrediënten gaan bereiden. Snijd nu de gember in dunne plakjes en snijd deze plakjes weer in dunne reepjes. Snijd de lente-ui in ringetjes.
  • Roer de rijstepap nu 1-2 minuten goed door met een garde. Dit zorgt er voor dat de rijstkorrels uit elkaar vallen en de rijstepap sneller klaar is. Voeg de gember toe en laat de rijstepap daarna nog 15 minuten doorkoken. Roer nu wat vaker, omdat de rijstepap sneller aan de bodem kan plakken.
  • Als de rijstepap de gewenste dikte heeft, proef de rijstepap even en voeg zo nodig nog een snufje zout toe.
  • Serveer de rijstepap met de lente-ui en jouw toppings naar keuze.