Ga terug
Foe Yong Hai

Foe Yong Hai

Klassieke foe yong hai zoals bij de Chinees. Deze Nederlandse klassieker met ei en een zoetzure tomatensaus is makkelijk te maken.
4,64 van 11 stemmen
Voorbereiding 10 minuten
Bereiding 20 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 3 personen

Ingrediënten
  

  • 6 eieren
  • 35 g champignons
  • ¼ rode paprika
  • 50 g prei
  • ¼ ui
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl zout
  • ¼ tl witte peper

Saus

  • 1 teen knoflook
  • 200 ml passata
  • 200 ml water
  • 50 g suiker
  • 50 ml azijn
  • 3 el gembersiroop
  • ½ tl zout
  • 2 el maizena

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Snijd de champignons in plakjes, de rode paprika in dunne reepjes, de prei in halve ringen, de ui in reepjes en de 2 tenen knoflook fijn.
  • Breek de eieren in een kommetje en kluts ze egaal. Voeg de champignons, rode paprika, prei, ui en 1 teen fijngesneden knoflook toe. Voeg ½ tl zout en ¼ tl peper toe en roer goed door elkaar.
  • Verhit een sauspan met wat olie op middelmatig vuur. Bak de rest van de knoflook voor 30 seconden. Voeg de passata en water toe, roer dit goed door elkaar en breng aan de kook. Voeg de suiker, azijn, gembersiroop en zout toe en roer goed door.
  • Meng de maizena met 2 eetlepels water en roer dit door totdat er geen klontjes meer in zitten. Voeg toe aan de saus en laat in 30 seconden wat indikken. Proef de saus en maak eventueel verder op smaak met wat suiker, azijn of zout.
  • Verhit een koekenpan of wok op middelmatig vuur met 1 eetlepel olie. Doe het eiermengsel in de pan en verspreid het ei en groenten goed door de pan.
  • Als het ei bijna is gestold en de onderkant goudbruin is, draai de omelet om. Het is niet erg als deze in stukken breekt. Bak de omelet gaar en goudbruin aan deze kant.
  • Leg de omelet op een bord en giet de saus er overheen. Serveer meteen met wat rijst.

Tips

  • Het is ook erg lekker om wat stukjes kip toe te voegen