Heerlijke bulgogi met mals vlees en een zoete en hartige saus. Dit Koreaanse gemarineerd vlees is makkelijk te maken en een aanrader voor elke vleesliefhebber.
Leg de ribeye in de vriezer voor 1-2 uur zodat deze deels bevriest. Snijd daarna de ribeye dwars op de draad in dunne plakjes van ongeveer 3 mm dik.
Als de ribeye in de vriezer ligt, maak je de marinade. Snijd hiervoor de schil en klokkenhuis van de peer en rasp het vruchtvlees fijn. Snijd ook de knoflook en gember fijn. Meng daarna de sojasaus, bruine suiker, mirin, peer, knoflook, gember en zwarte peper in een kommetje.
Snijd de ui en wortel in dunne reepjes. Snijd de lente-ui over de lengte doormidden en snijd beide helften in stukken van 3 cm.
Leg de ribeye en de groentes in de marinade en masseer de marinade goed in het vlees en groentes. Giet de sesamolie er overheen en schep het nog een keer om. Laat alles minstens 1 uur en het liefst 4 uur tot een nacht marineren.
Verwarm een barbecue, grillpan of koekenpan (liefst gietijzer) op hoog vuur met 1 eetlepel olie. Doe het vlees en groentes in de pan en bak het 1-2 minuten aan elke kant.
Strooi het sesamzaad er overheen en serveer meteen.
Tips
Het beste kun je de bulgogi op de barbecue of grill klaarmaken. Dit geeft een heerlijke rokerige smaak aan de bulgogi. Een koekenpan of wok werkt ook, maar deze rokerige smaak zal minder aanwezig zijn.
De nashi peer bevat een enzym die de eiwitten in het vlees afbreekt, waardoor het vlees malser wordt. Daarnaast geeft het ook nog een licht zoete smaak aan het gerecht.