Maak de boemboe door de sjalot, knoflook, gember, kurkuma fijn te snijden. Verwijder ook de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn. Doe alles in een vijzel (of keukenmachine) samen met de kemirinoten en maal tot een fijne pasta.
Snijd de wortel in dunne strips, de witte kool in dunne reepjes en de paprika en reepjes. Verwijder de zaadlijsten van de komkommer en snijd de komkommer in schijfjes.
Verhit een eetlepel olie in een pan op middelmatig vuur en bak de boemboe voor 2-3 minuten. Voeg dan de azijn, water en goela djawa toe en roer alles goed door. Laat dit 1 minuut door koken.
Doe de groenten in de pan en laat dit mee 2-3 minuten meekoken totdat de groente bijna gaar zijn.
Laat de atjar tjampoer iets afkoelen en doe het in een gesteriliseerde pot. Laat het volledig afkoelen voordat je het eet.