Giet het vocht van de tofu af. Omwikkel de tofu met een schone theedoek en leg er iets zwaars op voor 15 minuten zodat het vocht er uitgeperst kan worden.
Ondertussen maak je de marinade. Snijd hiervoor knoflook fijn en rasp de gember. Mix dan de sojasaus, limoen, sesamolie, knoflook, gember en mirin in een kommetje en voeg nog een snuf zout en witte peper toe.
Snijd de tofu in blokjes van 1,5cm. Schep deze door de marinade en laat dit staan voor 15 minuten.
Rijst en toppings
Kook de rijst volgens de verpakking en kook de edamame 6 minuten.
Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snijd de komkommer in kleine blokjes. Snijd ook de mango in kleine blokjes.
Meng de mayonaise en sriracha in een kommetje.
Doe de rijst in een kom en leg hier de tofu, edamame, komkommer, mango, nori, gebakken uitjes en sushi gember op. Strooi wat sesamzaad er over en doe ook de sriracha mayonaise eroverheen. Als je wilt, kun je de marinade van de tofu nog gebruiken als extra saus.
Tips
Om de sriracha mayonaise mooi te serveren, kun je snel een spuitzak maken door de mayonaise in een plastic zak te doen en het puntje er af te knippen.
Als je geen mirin hebt, gebruik dan een halve theelepel suiker.
Als je geen sriracha hebt, kun je ook sambal of wasabi gebruiken.