Ga terug
Vegan Pad Thai

Vegan Pad Thai met Tofu

Probeer deze snelle vegan pad thai met tofu en groenten. Een voedzame, smakelijke maaltijd met een heerlijke zoetzure twist, eenvoudig aan te passen aan jouw voorkeur.
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Thais
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g rijstnoedels (2mm breed)
  • 250 g tofu
  • 2 sjalotten
  • 150 g wortel
  • 4 tenen knoflook
  • 100 g shiitake
  • 3 el olie
  • 3 el palm suiker (of andere bruine suiker)
  • 100 g taugé
  • 1 limoen
  • Klein bosje koriander (of knoflookbieslook)
  • Geroosterde pinda’s

Saus

  • 2 el sojasaus
  • 2 el tamarinde pasta
  • 3 el water
  • 1 el miso (optioneel)
  • 1 tl chilivlokken (optioneel)

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Week de noedels 20 minuten (dikkere noedels duren langer tot 1 uur) in water totdat ze wit en zacht zijn. Giet af en laat uitlekken. (Zie tip 2)
  • Pers het water uit de tofu en snijd in blokjes van 1 cm. Snijd de sjalotten en wortel in dunne reepjes (julienne). Hak de knoflook fijn en snijd de shiitake in dunne plakjes. Meng de sausingrediënten in een kommetje.
  • Verhit 2 el olie in een wok op hoog vuur. Bak de tofu en shiitake in 4 minuten mooi bruin. Maak op smaak met peper en zout. Haal uit de pan en zet apart.
  • Verhit nog 1 el olie in de wok. Voeg de sjalotten en wortel toe en bak 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 30 seconden. Voeg de palmsuiker toe en roer tot de suiker karameliseert.
  • Voeg de saus toe en roer goed door. Voeg de noedels, tofu en shiitake toe en schep om tot de saus is opgenomen. Als de noedels nog niet gaar zijn, voeg een beetje water toe en laat even doorgaren.
  • Voeg de taugé toe en bak nog 1 minuut.
  • Proef de pad thai en breng verder op smaak indien nodig.
  • Serveer de vegan pad thai en garneer met koriander, gehakte pinda’s en een partje limoen.

Tips

  1. Je kunt gemakkelijk extra groenten toevoegen zoals kool, paprika, paksoi, courgette of tomaten.
  2. Door de noedels van tevoren te weken in plaats van te koken, klonteren ze minder snel samen en zijn ze makkelijker te wokken. Heb je weinig tijd? Laat de noedels dan 3 minuten wellen in heet water, spoel af onder koud water en laat uitlekken.