Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Snijd de ui in dunne reepjes en de kipdijfilet in grove stukken.
Kook de rijst volgens de verpakking.
Verhit 100ml kokosmelk in een kookpan totdat deze mooi indikt
Roer de gele curry pasta door de kokosmelk en verhit het geheel al roerend voor 2-3 minuten totdat deze lekker begint te geuren.
Voeg de kip toe en roer het geheel goed door. Voeg ook de rest van de kokosmelk, het water, de palmsuiker, vissaus en aardappelen toe.
Breng het geheel aan de kook en laat 15 minuten koken totdat de aardappelen en kip gaar zijn.
Breng de curry eventueel verder op smaak met extra bruine suiker, de vissaus en een snuf zout. Voor een pittigere/sterkere curry voeg nog meer curry pasta toe.
Serveer met de rijst en garneer met de gebakken uitjes.
Tips
Ik kies bewust voor kippendijen. Deze worden minder snel droog dan kipfilet, vooral bij langere kooktijden zoals in deze curry.
Voor een vegetarische/vegan curry vervang je de kipdijfilet door tofu, linzen of kikkererwten. Voeg deze richting het einde van de bereiding en laat een paar minuten meekoken . Vervang ook de vissaus door een vegetarische variant of sojasaus. Gebruik ook een vegan curry pasta, het kan zijn dat hier gemalen garnalenpasta (trassi) in wordt gebruikt.