Ga terug
Tamagoyaki

Tamagoyaki (Japanse Opgerolde Omelet)

Maak met dit eenvoudige recept de perfecte tamagoyaki, een Japanse omeletrol die zacht, zoet en vol van smaak is.
5 van 3 stemmen
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 15 minuten
Gang Lunch
Keuken Japans
Porties 2 personen

Ingrediƫnten
  

  • 3 eieren
  • 2 eetlepels dashi (optioneel)
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 theelepels mirin
  • Snufje zout
  • Olie

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Doe de dashi, suiker, sojasaus, mirin en zout in een kommetje om de saus te maken. Mix alles goed door elkaar totdat het suiker is opgelost.
  • Breek de eieren in een andere kom en klop ze rustig los totdat het eigeel en eiwit goed gemengd is. Klop niet te snel zodat er geen lucht in het eimengsel komt. Voeg de saus toe en meng alles goed door elkaar heen. Giet het ei-mengsel in een maatbeker, zodat deze makkelijk te schenken is.
  • Verwarm een koekenpan op laag tot middelmatig vuur. Dip een stuk keukenpapier in wat olie en gebruik dit om de pan lichtelijk in te vetten. Dit invetten doe je tussen elke laag door.
  • Giet een dunne laag ei-mengsel in de pan en kantel de pan zodat het ei-mengsel door de pan loopt. Het ei zou moeten sissen als je het in de pan giet. Als er bubbels ontstaan, prik deze even door zodat het ei mooi plat blijft. Als de onderkant van het ei gestold is, maar de bovenkant nog zacht, begin het ei op te rollen van kant naar de andere kant.
  • Vet de pan weer in met het ingevette keukenpapier en giet weer een dunne laag ei-mengsel in de pan. Til de omelet even op zodat het ei-mengsel er onder kan lopen. Als de onderkant weer gestold is, rol je de omelet op samen met het nieuwe ei om een mooie rol te maken.
  • Herhaal stap 5 totdat al je ei-mengsel op is. Elke keer dat je ei toevoegt, wordt het makkelijker om de omelet op te rollen.
  • Laat de omelet even afkoelen en snijd het in plakken van 1cm.

Tips

  1. De eerste laag is altijd moeilijk om te rollen. Dit is niet erg, want als je meerdere lagen rolt, zie je dit niet meer.
  2. Vet de pan in na elke laag zodat het ei niet plakt. Gebruik ook niet te veel olie, want dan wordt het ei vettig.