Ga terug
Ramen Ei

Ramen Ei (Ajitsuke Tamago)

Een Japanse kom ramen is niet compleet zonder dit ramen ei. Maak met dit recept deze heerlijke gepekelde eieren.
5 van 1 stem
Bereiding 10 minuten
Rusttijd 2 dagen
Gang Bijgerecht
Keuken Japans
Porties 4 personen

Ingrediƫnten
  

  • 4 eieren (M) (op kamertemperatuur)
  • 60 ml sojasaus
  • 30 ml mirin
  • 30 ml sake
  • 250 ml water

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Om de marinade te maken, doe de mirin en sake in een steelpan en verwarm dit op laag vuur totdat het kookt. Laat dit 1 minuut doorkoken om de alcohol eruit te koken. Voeg dan de sojasaus en water toe en laat dit compleet afkoelen
  • Breng een pan met ruim water aan de kook en prik een gaatje in de bolle kant van de eieren. Doe de eieren rustig in het kokende water en kook ze voor 5 minuten. Houd de eieren de eerste minuut in beweging. Dit zorgt er voor dat het eigeel in het midden komt te zitten.
  • Als de eieren gekookt zijn, haal ze uit het water en leg ze in een kom met ijswater om ze te laten schrikken. Laat ze hier 6 minuten in liggen zodat ze helemaal zijn afgekoeld.
  • Pel de eieren en leg ze in een bakje in de marinade. Zorg er voor dat de eieren helemaal onder staan. Laat dit 1-2 dagen marineren in de koelkast.

Tips

  • Als je grotere eieren hebt, kook ze dan 1 minuut langer.
  • Als de eieren op kamertemperatuur zijn, dan zullen ze minder snel breken als je ze in het kokende water doet. Dit komt omdat het temperatuurverschil minder groot is.
  • Een gaatje prikken in de schil van de eieren zorgt er voor dat het ei minder snel breekt tijdens het koken en dat de schil makkelijker los laat bij het pellen
  • Het schrikken van de eieren zorgt er ook voor dat de schil beter loslaat, zodat het ei gepeld kan worden. Daarnaast wordt het kookproces gestopt, waardoor je ei niet doorgaart en harder wordt.
  • De marinade kan bewaard worden om nog 2 keer ramen eieren te maken.