Snijd de komkommer in plakjes van 0,5cm dik. Leg de plakjes in een kom en strooi het zout er overheen. Laat dit staan voor 10 minuten. (Zie tip 2)
Snijd de lente-ui in ringetjes en de pers of snijd de knoflook fijn.
Maak de dressing door de ingrediënten voor de dressing te mixen in een kommetje totdat de suiker is opgelost. Voeg dan ook de lente-ui en knoflook toe en mix dit er goed doorheen.
Giet na 10 minuten het overtollige vocht van de komkommer af en giet de dressing er overheen. Mix alles goed door elkaar en maak eventueel verder op smaak.
Tips
Gochugaru zijn Koreaanse gemalen pepers. Deze zijn vrij mild van smaak. Je kunt ze ook vervangen door chilivlokken. Gebruik dan maar een kwart tot de helft van de hoeveelheid.
Als je de komkommersalade meteen eet, kan je het zouten van de komkommer ook overslaan. Voeg dan zo nodig wat zout toe aan de dressing.