Ga terug
–+ servings
Zoetzure Wortel

Makkelijke Zoetzure Wortel

Zoetzure groente zijn een heerlijke toevoeging aan een gerecht. Deze zoetzure wortel is makkelijk te maken in 20 minuten en erg lekker.
4,50 van 2 stemmen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 5 minuten
Totaal 20 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Japans, Koreaans
Porties 1 pot

Ingrediënten
  

  • 250 g wortel
  • 150 ml water
  • 150 ml rijstazijn
  • 100 g suiker
  • 0,5 theelepel zout

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Steriliseer een glazen pot die een inhoud heeft van 0,5l.
  • Julliene de wortel door de wortel in dunne plakjes te snijden en deze plakjes weer in dunne strips te snijden. Vul de glazen pot met de wortel.
  • Doe het water, rijstazijn, suiker en zout in een pan en verwarm deze al roerend totdat de suiker is opgelost.
  • Laat de pekel even wat afkoelen en giet daarna bij de wortel in de pot. Zorg er voor dat alle wortel onder staat.
  • Laat de gepekelde wortel een aantal uur afkoelen op het aanrecht en zet daarna in de koelkast voor minstens 30 minuten.

Tips

  • Je kunt ook een andere soort azijn gebruiken zoals witte azijn of appelazijn. Het kan zijn dat je de hoeveelheid suiker aan moet passen, omdat de zuurtegraad anders is.