Verhit een pan met olie tot 180°C. Zorg er voor dat er genoeg olie in de pan zit zodat de banaan onder kan dompelen.
Doe de bloem, bakpoeder en zout in een kom en mix dit goed door elkaar met een garde.
Voeg het water in beetjes toe en mix met een garde tot een dik beslag. Probeer niet te veel te roeren. Het is niet erg als er wat klontjes in het beslag zitten.
Pel de bananen en snijd elke banaan in 4 stukken.
Haal de banaan door het beslag en frituur ze in 3-4 minuten knapperig en lichtbruin. Frituur niet meer dan 4 stukken tegelijkertijd zodat de olie niet te ver afkoelt.
Haal de banaan uit de olie met een schuimspaan en laat uitlekken op wat keukenpapier.
Serveer de pisang goreng warm met wat poedersuiker, kaneelsuiker, goela djawa of stroop.
Tips
Zorg dat de olie verwarmd is tot 180°C. Dit zorgt er voor dat de bananen goed kunnen frituren en het beslag niet de olie opzuigt. Het korst zou dan zacht en vettig kunnen worden.
Gebruik ijskoud water om het beslag te maken. Hierdoor ontstaan er minder gluten en ontstaat een mooie lichte en krokante korst.
Roer niet te veel tijdens het mixen van het beslag. Ook hierdoor ontstaan er minder gluten waardoor een mooie lichte en krokante korst ontstaat.