Koreaanse Taugé Salade (Sukju Namul)
Deze Koreaanse taugé salade is een lekker en makkelijk bijgerecht die zorgt voor wat extra crunch in de maaltijd.
Voorbereiding 5 minuten min
Bereiding 5 minuten min
Totaal 8 minuten min
Gang Bijgerecht
Keuken Koreaans
- 250 g taugé
- 1 teen knoflook
- 1 lente ui
- 2 theelepels sesamolie
- ½ theelepel geroosterd sesamzaad
- ½ theelepel zout
1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml
Breng een pan met 1L water en ½ tl zout aan de kook. Blancheer hier de taugé in voor 1-2 minuten totdat deze doorzichtig er uit ziet.
Giet de taugé af, spoel deze af totdat deze koud is en laat het uitlekken. Knijp voorzichtig het overtollige water uit de taugé.
Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en de knoflook fijn. Mix de sesamolie, geroosterd sesamzaad, lente-ui en knoflook in een kommetje.
Doe de taugé bij de dressing, mix goed door elkaar en maak zo nodig verder op smaak met wat zout.
- Serveer de taugé salade koud of op kamertemperatuur.
- Deze Koreaanse taugé salade is ook lekker als onderdeel van een bibimbap.