Ga terug
Koreaanse Taugé Salade (Sukju Namul)

Koreaanse Taugé Salade (Sukju Namul)

Deze Koreaanse taugé salade is een lekker en makkelijk bijgerecht die zorgt voor wat extra crunch in de maaltijd.
5 van 1 stem
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Totaal 8 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Koreaans
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 250 g taugé
  • 1 teen knoflook
  • 1 lente ui
  • 2 theelepels sesamolie
  • ½ theelepel geroosterd sesamzaad
  • ½ theelepel zout

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Breng een pan met 1L water en ½ tl zout aan de kook. Blancheer hier de taugé in voor 1-2 minuten totdat deze doorzichtig er uit ziet.
  • Giet de taugé af, spoel deze af totdat deze koud is en laat het uitlekken. Knijp voorzichtig het overtollige water uit de taugé.
  • Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en de knoflook fijn. Mix de sesamolie, geroosterd sesamzaad, lente-ui en knoflook in een kommetje.
  • Doe de taugé bij de dressing, mix goed door elkaar en maak zo nodig verder op smaak met wat zout.

Tips

  • Serveer de taugé salade koud of op kamertemperatuur.
  • Deze Koreaanse taugé salade is ook lekker als onderdeel van een bibimbap.