Kimchi Pannenkoeken (Kimchi Buchimgae)
Echte Koreaanse Kimchi pannenkoeken. De Kimchi geeft deze pannenkoeken een lekkere combinatie van pittig, krokant, zuur en een beetje zout.
Voorbereiding 5 minuten min
Bereiding 10 minuten min
Totaal 15 minuten min
Gang Snack
Keuken Koreaans
Pannenkoeken
- 300 g Kimchi
- 3 el kimchi vocht
- 250 g bloem
- 450 ml koud water
- 0,25 tl zout
- 1 ei
- 3 lente-ui
- Zonnebloemolie
Dipsaus (optioneel)
- 1 el sojasaus
- 1 el water
- 1 el rijstazijn
- 0,5 el suiker
1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml
Om de dipsaus te maken, meng de sojasaus, water, rijstazijn en suiker in een kommetje. Roer totdat de suiker is opgelost. Als de suiker niet oplost, kun je de saus even verwarmen in een pan of magnetron zodat de suiker oplost.
Doe het water in een grote kom en voeg al mixend met een garde bloem toe tot een egaal beslag. Als alle bloem is toegevoegd, voeg dan ook het ei en zout toe en mix dit er doorheen tot een egaal beslag.
Giet de Kimchi af en bewaar het vocht. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes en snijd de kimchi in grove stukken. Voeg de lente-ui, Kimchi en Kimchi vocht ook toe aan het beslag en mix dit er door heen.
Doe 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan en verwarm deze op een middelhoog vuur. Als de pan warm is, doe een kwart van het beslag in de pan en verspreid dit tot een egale pannenkoek.
Bak de pannenkoek 3-5 minuten of totdat deze goudbruin en krokant is aan de onderkant. Draai deze om en bak deze ook goudbruin en krokant, ongeveer 3-5 minuten.
Serveer warm met de dipsaus.
- Gebruik genoeg olie bij het bakken. Zo ontstaat er een mooie krokante pannenkoek.
- Als je van pittigheid houdt, voeg dan ook eens wat pittige saus toe als topping of voeg meer Kimchi vocht toe in het beslag.