Maak de saus door de vissaus, sojasaus en suiker in een kommetje te mixen totdat de suiker is opgelost. Eventueel kun je de saus kort in de magnetron opwarmen zodat de suiker makkelijk oplost.
Snipper de sjalot, snijd de knoflook en peper fijn en de lente-ui in ringetjes. Breek de eieren in een kommetje en klop los met een snufje zout. Snijd ook de komkommer in plakjes, de limoen in partjes en hak de koriander grof.
Verhit een wok op hoog vuur met 1 el olie. Voeg de sjalot, peper en knoflook toe en bak dit voor 30 seconden totdat de knoflook lichtelijk bruin wordt.
Giet het geklutste ei in de pan en bak als roerei. Roer niet te veel, dan krijg je mooie grote stukken. Bak totdat het ei gestold is, maar nog wel zacht.
Breek de koude rijst in kleine stukken en voeg dit toe aan de wok. Voeg nog een eetlepel olie toe langs de rand van de pan. Bak de rijst onder constant roeren voor 1-2 minuten.
Voeg de saus toe langs de rand van de pan en schep de rijst meteen om. Voeg ook de lente-ui en witte peper toe en bak het geheel nog 1 minuut. Maak eventueel op smaak met extra zout, witte peper, vissaus of sojasaus.
Serveer met de komkommer, limoen, koriander en fijngesneden rawit pepers.