Snijd de roosjes van de broccoli en snijd de stam in blokjes. Snijd de knoflook fijn en maak een mengsel van de maizena en 1 eetlepel water.
Breng een pan met ruim water aan de kook en blancheer hier de broccoli voor 1-2 minuten in. Giet de broccoli af en spoel deze af totdat de broccoli koud is. Dit zorgt er voor dat het kookproces stopt.
Verwarm een wok op hoog vuur. Als deze heet is, voeg een eetlepel olie toe en bak hier de knoflook en broccoli in voor een minuut.
Voeg de Shaoxing wijn toe en voeg na 10 seconden ook de bouillon toe. Breng dit aan de kook.
Maak op smaak met zout, witte peper en de sesamolie. Roer het maizenamengsel nog een keer door en voeg deze toe aan het gerecht. Roer dit door en laat dit even doorkoken en indikken.
Serveer meteen met wat rijst.
Tips
Door de broccoli van tevoren te blancheren, zal de broccoli sneller gebakken kunnen worden. Hierdoor ontstaat er een lekkerder eindresultaat.