Ga terug
+ servings
Gebakken Krieltjes met Chinese 5-spice

Gebakken Krieltjes met Chinese 5-spice

Chinese 5-spice geeft een lekkere kruidige smaak aan de gebakken krieltjes. Het is een lekkere variatie op gewone gebakken aardappelen.
Nog geen stemmen
Voorbereiding 15 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Chinees
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 500 g krieltjes (vastkokend)
  • ½ theelepel 5-spice
  • ¼ theelepel zout
  • 2 eetlepels olie
  • Zwarte peper

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Was de krieltjes grondig en verwijder donkere plekken. Snijd ze door de helft.
  • Doe de krieltjes in een pan en vul deze met water totdat de krieltjes onder staan. Zet de pan op hoog vuur en breng het water aan de kook.
  • Kook de krieltjes voor 5 minuten net niet gaar totdat een vork met een klein beetje weerstand er in en uit gaat. Giet de krieltjes af en laat ze even uitstomen.
  • Verwarm een koekenpan of wok op hoog vuur met 2 eetlepels olie. Doe de krieltjes in de pan en bak deze rondom mooi goudbruin (ongeveer 5 minuten). Roer niet te veel, want dan krijgen de aardappels sneller een mooi kleurtje.
  • Maak de krieltjes op smaak met de 5-spice, zout en wat verse zwarte peper. Bak nog even kort mee en serveer meteen.