Ga terug
Indische Maiskoekjes (Frikadel Djagoeng)

Frikadel Djagoeng (Indische Maiskoekjes)

Ontdek Frikadel Djagoeng: knapperige Indonesische maïskoekjes boordevol smaak. Perfect als snack of bijgerecht, eenvoudig te maken en heerlijk met sambal!
Voorbereiding 20 minuten
Bereiding 20 minuten
Totaal 40 minuten
Gang Bijgerecht
Keuken Indonesië
Porties 15 koekjes

Ingrediënten
  

  • 1 blik mais (uitlekgewicht 285g)
  • 2 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 80 g prei
  • 4 takjes selderij
  • 1 tl koriander
  • 3 eieren
  • 60 g bloem

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Snijd de sjalot, knoflook, prei en selderij fijn. Giet de mais af en laat uitlekken
  • Voeg de sjalot, knoflook en helft van de mais toe aan een vijzel of keukenmachine met ¼ tl zout en maal tot een fijne pasta.
  • Breek de eieren in een kom en klop deze los. Voeg het bloem toe en klop er goed doorheen. Voeg de pasta, overgebleven maiskorrels, fijngesneden prei, selderij en koriander toe en schep het geheel door. Maak op smaak met ¼ tl zout en zwarte peper.
  • Verhit een laag van 1-2 cm olie in een pan tot 170 graden. Schep een eetlepel beslag in de olie en druk aan tot een rond koekje. Bak het koekje in 6-9 minuten rondom goudbruin aan. Herhaal dit met al het beslag.
  • Schep het koekje uit de olie en laat uitlekken op wat keukenpapier.
  • Serveer met een frisse sambal, sweet-chili saus of lekkere yoghurtsaus.