Giet en spoel de mais af en laat het even uitlekken. Scheid het witte en groene deel van de lente-ui en snijd beide delen in dunne ringetjes. Mix de maizena met 4 eetlepels water totdat er geen klontjes meer zijn en klop ook de eieren los in een kommetje.
Verwarm een eetlepel zonnebloemolie in een soeppan en bak hier het kipgehakt mooi bruin in aan. Voeg dan ook het witte gedeelte van de lente-ui en bak dit even kort mee (ongeveer 30 seconden).
Voeg nu ook de kippenbouillon en mais toe en schraap met een spatel de aanbaksels goed los. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuten rustig doorkoken.
Roer het maizenamengsel weer even door, giet dit in de soep en laat de soep in ongeveer 30 seconden indikken terwijl je de soep doorroert. Als de soep te dik is kan je wat water of bouillon toevoegen en als de soep te dun is, kun je deze langer laten indikken of meer maizena toevoegen.
Als de soep weer rustig kookt, breng deze in beweging door met een lepel of spatel rond te roeren. Giet dan rustig het ei in de soep en laat deze 10 seconden stollen in de soep.
Maak de soep op smaak met de sesamolie, zout en witte peper. Serveer direct en garneer met het groene gedeelte van de lente-ui.
Tips
De grootte van de ei-vlokken is bepaald door hoe veel de soep in beweging is. Als je hard roert, dan zullen kleine vlokken ontstaan en als je rustig roert ontstaan grotere vlokken.
Als je de maissoep vegetarisch wilt maken, laat het kippengehakt weg, gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon en voeg een extra ei toe.
Als je de maissoep vegan wilt maken, laat het kippengehakt en de eieren weg, gebruik groentebouillon in plaats van kippenbouillon en voeg wat blokjes tofu toe.