Ga terug
Chinese Komkommersalade

Chinese Komkommersalade (Pai Huang Gua)

Een makkelijke Chinese komkommersalade met geplette komkommer om de saus er in te laten trekken. Heerlijk als voorgerecht of bijgerecht.
5 van 1 stem
Voorbereiding 5 minuten
Bereiding 5 minuten
Rusttijd 15 minuten
Totaal 25 minuten
Gang Voorgerecht
Keuken Chinees
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 komkommer
  • ¼ theelepel zout
  • 2 tenen knoflook
  • 2 theelepels rijstazijn
  • 1 theelepel sojasaus
  • ½ theelepel suiker
  • ½ theelepel sesamolie
  • ½ theelepel geroosterd sesamzaad
  • ½ theelepel chili olie (optioneel)

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Instructies
 

  • Was de komkommer, droog deze goed af en snijd de uiteinden van de komkommer. Gebruik een breed mes, deegroller of vleeshamer om de komkommer rustig te pletten totdat deze in een paar stukken breekt. Doe dit over de gehele lengte.
  • Snijd de geplette komkommer in stukjes en leg deze in een vergiet. Strooi hier het zout overheen en kneed dit even goed in de komkommer. Laat dit 20 minuten staan zodat het vocht eruit kan trekken.
  • Snijd de knoflook fijn en mix dit in een kommetje met de rijstazijn, sojasaus, suiker en sesamolie. Roer totdat de suiker is opgelost. Proef de saus en pas zonodig aan.
  • Na 20 minuten, dep de komkommer droog met keukenpapier om het overtollige vocht eraf te krijgen.
  • Giet de saus over de komkommer en roer dit even goed door. Strooi het geroosterd sesamzaad over de komkommer, sprenkel de chili olie eroverheen en serveer meteen.

Tips

  • Voeg ook eens wat verse koriander toe.