Chinese Fondue (Hot Pot)
Lekkere gezellig samen eten met hot pot. Deze Chinese variant van fondue is erg lekker door 2 soorten bouillon en veel lekkere ingrediënten.
Voorbereiding 30 minuten min
Totaal 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Bouillon
- Pittige bouillon
- Milde bouillon
Groene Bladgroenten (kies 1-2)
- Baby paksoi
- Chinese kool
- Spinazie
- Waterkers
- Sla
Paddenstoelen (kies 1-2)
- Kastanje champignons
- Shiitake
- Oesterzwammen
- Koningsoesterzwammen
- Portobello
- Enoki
- Shimeji
Groenten (kies 1-2)
- Aardappel
- Zoete aardappel
- Pompoen
- Tomaten
- Maiskolf
- Wortel
- Bloemkool
- Lotuswortel
- Daikon
Vlees en Vis (kies 2-3)
- Rund (ribeye, entrecote of biefstuk)
- Varken (schouderkarbonade, buikspek, lende of filet)
- Kip (filet of dij)
- Lam (schouder of poot)
- Vis (zoals tilapia, pangasius, baars, zalm, heilbot of zeeduivel)
- Surimi
- Garnalen of gamba’s
- Coquilles
- Inktvis
- Visballen
- Viscake
Deegwaren (kies 2-3)
- Rijstnoedels
- Glasnoedels
- Ramen Noedels
- Verse woknoedels
- Udon noedels
- Dumplings
- Rijstcake sticks
Tofu (kies 1-2)
- Tofu (silken, zacht of stevig)
- Bevroren tofu
- Gebakken tofu (Tofu puffs)
- Tofu vellen (Bean curd sheets)
- Tofu vermicelli (Bean threads)
Dipsauzen en extra toppings
- Sesampasta (van geroosterd sesamzaad)
- Pindakaas
- Sojasaus
- Chinese BBQ saus (Sha Cha saus)
- Oestersaus
- Sesamolie
- Chili olie
- Chinese zwarte azijn (Chinkiang)
- Rijstazijn
- Knoflook (geraspt)
- Lente-ui (fijngesneden)
- Korianderblad
- Geroosterd sesamzaad
- Gemalen Sichuan peperkorrels
- Chilivlokken
- Gebakken uitjes
1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml
Bereid alle ingrediënten voor volgens de instructie in de tekst.
Zet dan de hot pot pan in het midden van de tafel. Breng de bouillon aan de kook en giet deze in de hot pot pan.
Verdeel alle ingrediënten en sauzen in bakjes over de tafel om de hot pot pan heen. Je kunt alvast een paar sauzen volgens de recepten in de tekst.
Als de bouillon kookt, doe verschillende ingrediënten in de hotpot. Als ze gaar zijn, haal ze er uit en eet met een dipsausje.
Het water in de bouillon verdampt tijdens het eten. Als deze op begint te raken, kun je deze bijvullen met wat extra water.