Ga terug
Hot Pot

Chinese Fondue (Hot Pot)

Lekkere gezellig samen eten met hot pot. Deze Chinese variant van fondue is erg lekker door 2 soorten bouillon en veel lekkere ingrediënten.
4,58 van 7 stemmen
Voorbereiding 30 minuten
Totaal 30 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Porties 6 personen

Ingrediënten
  

Bouillon

  • Pittige bouillon
  • Milde bouillon

Groene Bladgroenten (kies 1-2)

  • Baby paksoi
  • Chinese kool
  • Spinazie
  • Waterkers
  • Sla

Paddenstoelen (kies 1-2)

  • Kastanje champignons
  • Shiitake
  • Oesterzwammen
  • Koningsoesterzwammen
  • Portobello
  • Enoki
  • Shimeji

Groenten (kies 1-2)

  • Aardappel
  • Zoete aardappel
  • Pompoen
  • Tomaten
  • Maiskolf
  • Wortel
  • Bloemkool
  • Lotuswortel
  • Daikon

Vlees en Vis (kies 2-3)

  • Rund (ribeye, entrecote of biefstuk)
  • Varken (schouderkarbonade, buikspek, lende of filet)
  • Kip (filet of dij)
  • Lam (schouder of poot)
  • Vis (zoals tilapia, pangasius, baars, zalm, heilbot of zeeduivel)
  • Surimi
  • Garnalen of gamba’s
  • Coquilles
  • Inktvis
  • Visballen
  • Viscake

Deegwaren (kies 2-3)

  • Rijstnoedels
  • Glasnoedels
  • Ramen Noedels
  • Verse woknoedels
  • Udon noedels
  • Dumplings
  • Rijstcake sticks

Tofu (kies 1-2)

  • Tofu (silken, zacht of stevig)
  • Bevroren tofu
  • Gebakken tofu (Tofu puffs)
  • Tofu vellen (Bean curd sheets)
  • Tofu vermicelli (Bean threads)

Dipsauzen en extra toppings

  • Sesampasta (van geroosterd sesamzaad)
  • Pindakaas
  • Sojasaus
  • Chinese BBQ saus (Sha Cha saus)
  • Oestersaus
  • Sesamolie
  • Chili olie
  • Chinese zwarte azijn (Chinkiang)
  • Rijstazijn
  • Knoflook (geraspt)
  • Lente-ui (fijngesneden)
  • Korianderblad
  • Geroosterd sesamzaad
  • Gemalen Sichuan peperkorrels
  • Chilivlokken
  • Gebakken uitjes

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Benodigdheden

  • Hot Pot Pan (via Bol.com)
  • Hot Pot Netjes (via Bol.com)

Instructies
 

  • Bereid alle ingrediënten voor volgens de instructie in de tekst.
  • Zet dan de hot pot pan in het midden van de tafel. Breng de bouillon aan de kook en giet deze in de hot pot pan.
  • Verdeel alle ingrediënten en sauzen in bakjes over de tafel om de hot pot pan heen. Je kunt alvast een paar sauzen volgens de recepten in de tekst.
  • Als de bouillon kookt, doe verschillende ingrediënten in de hotpot. Als ze gaar zijn, haal ze er uit en eet met een dipsausje.
  • Het water in de bouillon verdampt tijdens het eten. Als deze op begint te raken, kun je deze bijvullen met wat extra water.