Breek de eieren in een kommetje en voeg 1 eetlepel water toe. Klop de eieren los totdat het mengsel egaal is.
Snijd de lente ui in ringetjes.
Verwarm de zonnebloemolie in een soeppan op hoog vuur en voeg als de olie heet is de lente ui toe. Bak de lente ui even kort aan.
Zet het vuur lager en voeg de gepelde tomaten toe en steek deze in een aantal stukken met een spatel. Bak de tomaten totdat ze wat zachter zijn geworden. Voeg dan de rest van het water toe en doe de deksel op de pan.
Als de rustig soep kookt, haal de deksel van de pan en roer de soep om deze in beweging te brengen. Giet hier rustig het ei in en laat het ei nog even stollen zodat er kleine ei slierten ontstaan.
Breng de soep weer aan de kook en voeg het zout en sesamolie toe. Voeg naar smaak de witte peper en wellicht nog meer zout en sesamolie toe.
Serveer met wat gehakte koriander.
Tips
Je kunt dit recept ook met verse tomaten maken. Gebruik dan goede smaakvolle tomaten uit het seizoen.
Eet de soep ook eens koud of lauw-warm.
In plaats van koriander kan je ook bieslook, dille, peterselie of munt toevoegen.