Ga terug
Bami Goreng

Bami Goreng uit Bali

Echte authentieke Bami Goreng uit Bali. Met dit recept weet je hoe je Bami Goreng maakt zoals het ook in Indonesië gedaan wordt.
3,50 van 2 stemmen
Voorbereiding 25 minuten
Bereiding 10 minuten
Totaal 35 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Indonesië
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 150 g eiermie
  • 2 eieren
  • 2 sjalotten
  • ½ wortel
  • 60 g boontjes
  • 2 bladeren paksoi
  • 100 g witte kool
  • 1 lente-ui
  • 1 tomaat
  • 250 ml water
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1,5 theelepel suiker
  • ¼ theelepel zout
  • Gebakken uitjes
  • Kroepoek (om te serveren)

Kruidenpasta

  • 1 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 kemirienoot
  • ¼ theelepel witte peper

1 eetlepel = 15ml; 1 theelepel = 5ml

Benodigdheden

  • Vijzel

Instructies
 

  • Kook de eiermie volgens de verpakking. Giet en spoel de mie af en laat het uitlekken. Eventueel kun je nog een klein beetje olie toevoegen zodat het minder plakt.
  • Maak de kruidenpasta door 1 sjalot, knoflook en rode peper fijn te snijden. Voeg deze toe aan een vijzel of keukenmachine samen met de kemirienoot en witte peper en maal het totdat er een fijne pasta ontstaat. Er mogen nog steeds wat stukjes in zitten.
  • Snipper de overige sjalotten en snijd de wortel in blokjes. Snijd de paksoi en witte kool in reepjes, de lente-ui in ringetjes, de bonen in stukken en de tomaat in plakjes.
  • Verhit een wok op hoog vuur met 2 eetlepels olie en bak hier de sjalot in totdat deze begint te ruiken (ongeveer 1-2 minuten). Voeg de eieren toe en bak deze als roerei. Voeg dan de kruidenpasta toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Voeg de bonen en wortel toe en bak deze kort aan. Voeg het water toe en breng dit aan de kook. Laat dit koken totdat de bonen en wortel bijna gaar zijn.
  • Voeg de eiermie, paksoi en witte kool toe en laat dit meekoken totdat het gaar is.
  • Maak op smaak met de ketjap manis, suiker en zout en voeg als laatste de lente-ui en tomaat toe. Serveer met wat gebakken uitjes en kroepoek.

Tips

  • Als je wilt, kun je ook nog aardappel, mais en selderij toevoegen.